• 欢迎访问河南专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以河南教育考试院www.heao.gov.cn/为准。
  • 登录 | 注册
    微信扫一扫

    考生服务平台全新升级

    新手指南 专业查询
    微信公众号

    微信公众号

    招聘交流群

    考生交流群

    微信小程序

    考生服务平台

    服务时间 9:00-24:00
    河南专升本 >统招专升本 > 专升本试题题库 > 模拟试题 > 2023年河南专升本英语模拟试题(四)

    2023年河南专升本英语模拟试题(四)

    2023-02-23 16:44:42    来源:河南专升本    点击: 考生交流群+加入

      河南专升本为大家带来2023年河南专升本英语模拟试题(四)的详细讲解,希望能帮助大家顺利备考哦。预祝大家考试成功哦。

    2023年河南专升本英语模拟试题(四)

      2023年河南专升本英语模拟试题(四)

            点击加入:2023年河南专升本考生交流群,和其他考生一起学习吧!

      点击进入:2023年河南专升本报名指导入口

      真题怎么找:22年专升本真题正在持续整理中,大家可以关注【传爱河南专升本】微信公众号,了解河南专升本的相关资讯,避免漏掉重要信息。回复【升本试题】免费领公众号真题资料!

      Everyone knows that laziness is a sin. We have probably all had lectures pointing out that laziness is immoral, wasteful, and that lazy people will never amount to anything in life. But laziness can be more harmful than that, and it is often caused by more complex reasons than simple wishes to avoid work. Some people who appear to be lazy are suffering from much more serious problems. They may be so distrustful of their fellow workers that they are unable to join in any group task for fear of ridicule or for fear of having their ideas stolen. These people who seem lazy may be paralyzed (丧失活动能力的) by a fear of failure that prevents fruitful work. Or other sorts of fantasies may prevent work; some people are so busy planning, sometimes planning great deals or fantastic achievements, that they are unable to deal with whatever "Iesser" work is on hand. Still other pcople are not avoiding work; strictly speaking, they are merely procrastinating ( 拖延) rescheduling their day.

      Laziness can actually be helpful. Like procrastinators, some people may look lazy when they are really thinking, planning, contemplating (深思) and researching. We all should remember that some great scientific discoveries ocurred by chance or while some were“goofing off”(磨洋工) . Newton wasn't working in the orchard when the apple hit him and he discovered the law of universal gravitation. Sometimes, being "lazy"一that is, taking time off for a rest-is good for overworked students or executives. Taking a rest can be particularly helpful to the athlete who trying too hard or the doctor who's simply working himself overtime too many evenings at the clinic. So be careful when you are tempted to call someone lazy. That person may be thinking, resting, or planning his or her next book.

      16. The underlined word "that" in the First paragraph refers to“____”

      A. laziness is immoral

      B. laziness is wasteful

      C. lazy people will never amount to anything in life

      D. all of the above

      17. The first paragraph is motly devoted to the discussion of____.

      A. Complex reasons that make people seem lazy

      B. serious problems that lazy people suffer from

      C. other sorts of fantasies that may prevent work

      D. great deals that people are busy planning

      18. According to the second paragraph, being "lazy" is good for____.

      A. a student who is on holiday

      B. a doctor who is working overtime

      C. an executive who is on leave

      D. an athlete who is not training

      19. The tone of the passage is____.

      A. Cautious

      B. carcless

      C. optimistic

      D. pessimistic

      20. What does the writer intend to tell us in the passage?

      A. Laziness is definitely a sin.

      B. Laziness can be of great help all the time.

      C. Laziness makes people good for nothing.

      D. Laziness should be properly defined.

      答案

      16. [答案] D

      [考点]词语理解题

      [解析]题干大意是:第- .段中 的画线词“that"指___。 根据第一段第二、三句"We have probably all had lectures pointing out that laziness is immoral, wasteful, and that lazy people will never amount to anything in life. But laziness can be more harmful than th.."可知,画线词that指代的是前面提到的“懒惰不道德,懒惰浪费时间,懒人将在人生中一事无成”,A、B、C三项均包含在内,故选D.

      17. [答案] A

      [考点]主旨大意题

      [解析]题干大意是:第一段主要讨论的是___。 根据第一段第三句...and it is ofen caused by more complex reasons than simple wishes to avoid work.”可知,导致懒惰的原因不仅仅是想要逃避工作那么简单,而是更为复杂。下文具体分析了人们懒惰的各种原因。由此可推知,本段主要讨论的是导致人们看起来懒惰的复杂原因。故选A。,

      18. [答案] B

      [考点]事实细节题

      [解析]题千大意是:根据第二段,变得“懒惰”对__有帮助。根据第二段倒数第三、四句..being *lazy' .i good for overworked students or executives. Taking a rest can be particularly helpful to the athlete who is trying too hard or the doctor who, s simply working himself overtime too many evenings at the clinic."可知,“懒惰"对于劳累过度的学生或者主管来说是有好处的:对于努力过度的运动员或连续多日在诊所加夜班的医生来说,休息是特别有帮助的,所以B项(一位正在加班的医生)符合题意。A项(一名在度假的学生)、C项(一位在休假的主管)和D项(一位没有在训练的运动员)均不符合题意。故选B.

      19. [答案] A

      [考点]推理判断题

      [解析]题干大意是:文章的基调是___ .通读全文可知,作者首先讲述了懒惰的危害和导致懒惰的原因,接着在第二段讲述了懒惰的益处。由此可推知,作者采取了一种客观且严谨的态度对懒惰进行了分析。cautious :小心的,谨慎的acaress:不小心的;optimisti:乐观的pessimistie:悲观的。故选A.

      20. [答案] D

      [考点]主旨大意题

      [解析]题千大意是:文中作者想告诉我们什么?通读全文可知,文章探讨了导致懒惰的原因,并阐述了懒惰在某些情况下也会有好处。再结合第二段最后两句"So be careful when you are tempted to call somcone lazy. That person may be thinking, resting, or planning his or her next book."可知,当你想说某个人懒情的时候要小心了,那个人可能在思考、休息或构思'自己的卞本书。由此可推知,对懒惰的界定并不是一成不变的,我们应该采取正确的方式来定义它。故选D。

      以上就是2023年河南专升本英语模拟试题(四)的全部内容,希望大家能够取得自己心仪的成绩。如果大家想要知道更多关于河南专升本相关资讯,如河南专升本招生院校,考试大纲,报考指南,考试科目,政策公告,备考资料。敬请关注河南专升本。

      想了解更多河南专升本考试信息,可以关注传爱河南专升本网微信公众号。还可以扫码加入右侧【河南专升本考生交流群】或点击【在线咨询】为你在线解答,快跟上河南专升本考生大部队吧

    河南专升本尾部图片
    河南专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    文章来源于网络,如有侵权,请联系删除

    本文地址:http://www.hnhjsd.com/hntzmnst/3932.html

    2024年河南专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    河南专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    河南专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。