• 欢迎访问河南专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以河南教育考试院www.heao.gov.cn/为准。
  • 登录 | 注册
    微信扫一扫

    考生服务平台全新升级

    新手指南 专业查询
    微信公众号

    微信公众号

    招聘交流群

    考生交流群

    微信小程序

    考生服务平台

    服务时间 9:00-24:00
    河南专升本 >统招专升本 > 专升本试题题库 > 模拟试题 > 2023年河南专升本英语模拟试题(六)

    2023年河南专升本英语模拟试题(六)

    2023-02-23 16:54:36    来源:河南专升本    点击: 考生交流群+加入

      河南专升本为大家带来2023年河南专升本英语模拟试题(六)的详细讲解,希望能帮助大家顺利备考哦。预祝大家考试成功哦。

    2023年河南专升本英语模拟试题(六)

      2023年河南专升本英语模拟试题(六)

           点击加入:2023年河南专升本考生交流群,和其他考生一起学习吧!

      点击进入:2023年河南专升本报名指导入口

      真题怎么找:22年专升本真题正在持续整理中,大家可以关注【传爱河南专升本】微信公众号,了解河南专升本的相关资讯,避免漏掉重要信息。回复【升本试题】免费领公众号真题资料!

      2022年河南专升本考试已经结束,专升本历年真题对于大家来说是非常重要的,库课小编为大家整理了2021年河南专升本公共英语阅读理解的真题,2023年参加专升本的同学可以练习下,看看自己掌握如何。

      Some people argue that the pressure on international sportsmen and sportswomen kills the essence of spor-the pursuit of personal excellence. Children kick a football around for fun. When they get older and play for local school teams, they will become competitive but they still enjoy playing. The individual representing his country cannot afford to think about enjoying himself, and he has to think only about winning. He is responsible for the entire nation's hopes, dreams and reputation.

      A good example is the FIFA World Cup. Football is the third most important sport in the world. Winning the World Cup is perhaps the summit of international sporting success, Mention Argentina to someone and the chances are that he'll think of football. In a sense, winning the World Cup put Argentina, on the map,

      Some sports fans and supporters get quite unreasonable about the World Cup. People in England felt that their country was somehow important after they won in 1966. In 1978, thousands of the Scots sold their cars, and even their houses, and spent all their money traveling to Argentina,where the finals were played.

      So, am I arguing that international competition kills the idea of sport? Certainly not! Do the Argentinean really believe that because eleven of their men proved the most slilful at football, their nation is in every way better than all others? Not really. But it's nice to know that you won and that in one way at least your country is the best.

      1. What is the author's main purpose in the passage?

      A. To explain the role of sport.

      B. To compare Scotland with Argentina.

      C. To show that Argentina is better than all others.

      D. To prove that football is the world's third most important sport.

      2. In the second paragraph, the underlined word "summit" means____.

      A. award

      B. summary

      C. highest point

      D.mountain top

      3. According to the passage, Argentina is world-famous because of its____.

      A. obvious position on the map

      B. sucess in the World Cup

      C. excellence in the most important sports

      D. large number of sports fans and supporters

      4. If a sportsman only thinks about winning, he will____.

      A. fail to succeed

      B. lose enjoyment

      C. be successful

      D.be unreasonable

      5. What is the author's atitude towards international games?

      A. Nations that meet on a football field are unlikely to meet on a battlefield.

      B. Nations that win the World Cup are regarded as best in all aspects.

      C. Nations that win in international games prove the best on the sports feld at least.

      D. Nations that give much atention to international competitions are world-famous in many ways.

      1. [答案] A

      [考点]主旨大意题

      [解析]题干大意是:文中作者的主要目的是什么?第一段讲述了体育运动员肩负着整个国家的希望、梦想和荣誉;第二、三段以国际足联世界杯为例讲述了贏得比赛会给国家带来积极影响;最后一段进行总结:在国际比赛中的获胜至少能证明这个国家在这方面实力强大。由此可推知,本文主要是解释体育运动的作用。故选A.

      2. [答案] C

      [考点]词语理解题

      [解析]题干大意是:第二段中画线词“summit"的意思是:根据第二段最后三句"Winning the World Cup s..Mention Argentina to someone and the chances are that he'll think of football. In a sense, winning the World Cup put Argentina on the map."可知,赢得世界杯可能意味着获得了国际足球运动的最大胜利;一提起阿根廷,大家可能会想到足球;在某种意义上,阿根廷因为赢得了世界杯才名扬四方。由此可推知I,summit在此处意为“最高点,顶点”,与C项(最高点)意思最为相近。award:奖,奖品;summary: 总结; mountaintop:山顶。故选C。

      3. [答案] B

      [考点]事实细节题

      [解析]题干大意是:根据文章,阿根廷世界闻名的原因是Mention Argentina to someone and the chances are that he'll think of football. In a sense, winning the World Cup put Argentina on the map."可知,一提起阿根廷,大家可能会想到足球;在某种意义上,阿根廷因为赢得了世界杯才名扬四方。故选B.

      4.[答案] B

      [考点]推理判断题

      [解析]题干大意是:如果一名运动员只想着赢,他会___ ,根据第一段倒数第二句 "The individual representing his country cannot afford to think about enjoying himself, he has to think only about winning."可知,代表国家的个人是不能得到乐趣的,他必须只想着赢。由此可推知,如果一名运动员只想着赢,他会失去运动的乐趣。故选B.

      5. [答案] C

      [考点]观点态度题

      [解析]题干大意是:作者对于国际比赛的态度是什么?根据最后一段最后一句“But it's nice to know that you won and that in one way at least your country is the best"可知,作者认为在国际比赛中的获胜至少证明这个国家在体育运动方面实力强大。故选C.

      以上就是2023年河南专升本英语模拟试题(六)的全部内容,希望大家能够取得自己心仪的成绩。如果大家想要知道更多关于河南专升本相关资讯,如河南专升本招生院校,考试大纲,报考指南,考试科目,政策公告,备考资料。敬请关注河南专升本。

      想了解更多河南专升本考试信息,可以关注传爱河南专升本网微信公众号。还可以扫码加入右侧【河南专升本考生交流群】或点击【在线咨询】为你在线解答,快跟上河南专升本考生大部队吧

    河南专升本尾部图片
    河南专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://www.hnhjsd.com/

    本文地址:http://www.hnhjsd.com/hntzmnst/3934.html

    2023年河南专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    河南专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。
    河南专升本微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取专升本政策、资讯、以及各类学习资料、试题题库、咨询解答。